INFORMASJON OM VÅPENFORSKRIFTEN

JD har publisert endringer i våpenforskriften som har betydning for skyttere av DSSN’s programmer. Dette er endringer som følge av endringer i EU’s våpendirektiv, som vi leverte høringsuttalelse på sent i 2018. Endringene trer i kraft 1. april 2020.

I praksis er det fire ting som kan ha betydning for deg:

1. Sluttstykke og tønne til våpen en har våpenkort til blir registreringspliktig ( d v s forhandler må registrere salget til politiet) jf § 4a annet ledd. Dette blir likt dagens system for piper.

2. Både over- og underramme (Upper og lower for AR) regnes som låskasse, i praksis betyr det at det det må søkes om begge. jf § 4a første ledd, annet pkt

3. Generelt forbud mot magasin med stor patronkapasitet; mer enn fem for hagle, 10 for rifler og 20 for pistoler. 
– Skyttere med ett års aktivt medlemskap i DSSN tilsluttet klubb, kan søke om tillatelse til å erverve magasiner med større kapasitet enn 20 patroner til pistol (i praksis Open, teoretisk i Standard).
– Skyttere med to års aktivt medlemskap i DSSN tilsluttet klubb, i praksis det samme som karanteneperioden, kan søke om tillatelse til å erverve magasiner med større kapasitet enn 10 patroner til rifle. Dog vil det også regulere magasiner til mini-rifle.

4. Våpen / -del du lovlig har ervervet og eier ved ikrafttredelse, 1. april 2020, kan fortsatt eie og inneha.

Vi er i dialog med POD om hvordan dette er tenkt gjennomført i praksis. I sær, at det innføres tett på vår mest aktive konkurranseperiode – og magasiner spesielt er forbruksmateriell; og det er opptil 12 ukers behandlingstid i enkelte distrikts våpenkontor. Vi kommer tilbake med mer informasjon.
https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2020-02-26-192

Publisert av Espen Fiskebeck

Kaptein Classic laget

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d