Nyhetsbrev Januar 2023

Møtte Ingebjørn Solheim på skytebanen til klubben min, Greipstad Sportsskyttere. Tonen var god med en gang, og praten gikk, han er jo en mann med stort engasjement for sporten vår. Så da han «spurte», les tvang meg, til å skrive et innlegg her på DSSN kunne jeg ikke si nei!

Jeg er Jon Tellefsen og er 52 år. Jeg har vært Dynamisk skytter siden 2011. Etter mange år som aktiv innen kampsport, hvor det ble en del skader, måtte jeg se meg om etter en sport som kunne erstatte spenningen som jeg hadde opplevd. Og det viste min gode venn, Tony Tsigakis, vei for! Sikkerhets kurs pistol ble tatt, og innmeldt i KGP som sportsskytter ble gjort så fort egen pistol ble anskaffet. Miljøet innen sporten ble oppfattet som kameratslig og godt. Derfor ble treningsgleden tent, og det ble mange timer i hula på Grim i Kristiansand. Gjengen i KGP, som senere ble egen Dynamisk Klubb kalt Kristiansand sportsskyttere (KSS), reiste jeg på mange turer med til matcher på Østlandet. Haugesund sin Vikingmatch ble også besøkt en del ganger. Uansett hvor en reiste, om en bodde i telt, campinghytte eller hotellrom, var det alltid gøy å treffe nye og gamle venner.

Miljøet i Kristiansand har vært lite, men med utøvere med gode resultater. Disse har jeg vært så heldig å få trene sammen med. De har vært forbilder og personer som har kommet med gode råd, som kunne gå på utstyr og praktisk skytetrening. Det gjorde at en fikk en veldig rask læringskurve, og alt var fryd og gammen. Men så skjer livet med alt det inneholder, og pistolen ble lagt i skapet en god stund. Det ble lite eller ingen trening på flere år, helt til en gruppe fra min gamle klubb, KSS, ønsket å få gang skyting på Greipstad pistolklubb sitt område på Stemtjønn i Songdalen. Da ble GSS Greipstad sportsskyttere dannet. Vi fikk tildelt et flott område i skogen, ved skytefeltet som deles mellom de forskjellige skytterlag i Songdalen. Her er mulighetene store, nesten uendelige. Vi har sandtak, slette områder og skog terreng. Dette gjør at vi kan få mange varierte løyper med naturlige barrierer, som gjør at vegger og props kan settes opp i mange spennende varianter.

GSS er en liten klubb, med stort potensiale. Siste år har vist oss det, med godt samarbeid med KSS i forbindelse med matcher. Vi kan enkelt kjøre Level 2 matcher, med opptil 9 -10 stager og 3 squader samtidig. Det er noe som gjør at en tur til banen vår, blir en god dag i skogen uansett. Og det fikk vi oppleve med sommerens matcher, da vi ble besøkt av skyttere fra flere klubber både øst og vest fra. Deriblant nevnte Ingebjørn, som ville ha med seg flere skyttere ved neste anledning.

Noe som jeg tenker er en god ting med klubben vår i Greipstad, er at vi kan ta imot skyttere fra hele landsdelen. Det vil igjen gi god konkurranse for våre lokale helter, slik at de kan måle seg mot gode skyttere fra Østlandet og Vestlandet. Reisetiden til Kristiansand, med nye motorveier, er blitt så kort at en kan gjøre unna en Level 2, som en dagstur! 

I løpet av kort tid vil stevne datoer bli lagt ut på shoot`n score! Se etter de og meld deg på! Jeg kan love dere en fin dag i skogen!!

Ønsker å sende ballen videre til Ronnie Holmen i Kristiansand sportsskyttere. Han er en person som gjør mye bra for skytemiljøet i Kristiansand.

Mvh Jon Tellefsen

%d