Nyhetsbrev Desember 2022

Hei alle og takk for utfordringen (tror jeg?) fra Erik Torp i Hokksund.
Jeg heter som mange av dere sikkert vet, Ingebjørn Solheim. I skrivende stund nærmere 40 en 50, bor i Sandnes, som for mange sikkert kun er et sted en må kjøre gjennom for å komme seg til Stavanger / Bergen / Kristiansand? Men ryktene tilsier at når det er opphold og stille. Som jo skjer av og til, selv her på Vestlandet. Så er det en rolig og fin plass å bo. Noe drøye kjøreturer for å komme seg til store matcher. Men det lever jeg fint med. Jeg er pappa til 2, en “mann” på 25, og en gutt på snart 13. Tassen på 13 har skutt litt sammen med meg, men fotball er nok dessverre hans store lidenskap. Kanskje han starter opp med dynamisk på et senere tidspunkt. Hvem vet.
Jeg er også så heldig at jeg har fått meg Bonus tvilling jenter på 13… Som på INGEN måte har vist interesse for skyting. Der tror jeg dessverre slaget er tapt.
Jeg kom inn i den fantastiske sporten vår i 2018. Etter de obligatoriske 6 mnd. på fast standplass var jeg fast bestemt på å starte med dynamisk. Og har vel ikke sett meg tilbake siden. Tok RO kurs ganske tidlig, og er for mange et kjent fjes på store og små matcher. Jeg har nok funnet mitt lodd i dynamisk, tror jeg. For det meste, eller det vil si kanskje alltid? Skyter jeg PM, og jobber MM.

Sammen med mange gode RO kolleger, sørger vi for topp stemning før, under og etter matchene (Vi tror vertfall det selv)
Det siste året har jeg også reist en del til det store utland, og ja du gjettet riktig, skutt PM og jobba MM på en del LV3 matcher i Sverige og Danmark. Noe som har gitt meg enda mer glede fra sporten. Mange nye bekjentskaper og nye erfaringer.
Vi som reiser mye sammen, satser ofte på felles grilling / middag, noe godt i glasset. Og lange dype samtaler om følelser, regler og om det å åpne en boks med mais, er enklest å gjøre ved å sette den på grillen? Når den endelig åpnet, lukta det av en eller annen merkelig grunn popcorn på campingplassen…

Bildet har vi en fornøyd, brokete gjeng fra hele Norge. Dette er en stor del av min glede med sporten

Men over til utfordringen fra Erik. En utfordring jeg tok imot på en noe svak hånd….. Her snakker vi om Mr Match. Mannen som (har jeg blitt fortalt) ALLTID leverer kvalitetsmatcher på høyt nivå. Hvordan skal jeg kunne toppe det liksom?
Vel, her i Stavanger går sesongene sine vante gang, vi arrangerer Handgun match hver mnd, fra April ut september. KlubbCup LV1 Handgun (Åpen for alle som vil være med). Matchene går siste tirsdag i mnd.
I tillegg til dette prøver vi å få til 2 stk. lv2 rifle og 2 stk. lv2 Handgun ila året.
Det virker til å være maks av det vi klarer hente ut av klubben i form av matcher, usikker på hvorfor. Men det har vist seg til å være krevende å holde motivasjonen oppe blant medlemmene til å bygge flere / større matcher.
Tidligere hadde vi et godt samarbeid med skytterlaget vi har som nabo, som ga oss anledning til riflematcher med 300 meter hold. Men etter skifte i ledelse, og DFS sitt nei til stål. Har vi nå et veldig begrenset rifletilbud. Men vi prøver å lage utfordrende riflematcher med maks hold 123 ish meter.
Men på tross av dette så smiler skytterne når de ankommer banen, og de smiler når de reiser herfra. Det er litt av mantraet her i Stavanger. Det SKAL være gøy, for alle. Og vi opplever at skyttere kommer helt fra Østlandet / Sogn og Fjordane for å jobbe / skyte LV2 Det tar klubben som et stort kompliment!! TAKK!!
Som mange andre klubber, har vi litt utfordringer med slitasje på mannskap. Etter OCC 2018 mistet vi flere av de store pådriverne, de mistet hele interessen til å lage store matcher. Og flere la faktisk pangen på hylla på ubestemt tid. Noe som gjør det krevende å holde trykket oppe.

LV3 har vært snakket om i flere år her i Stavanger. Men Pr dags dato så klarer vi dessverre ikke mønstre nok mannskap til at det er fornuftig å prøve seg på en så stor og viktig match, som en LV3 skal være.
Vi er rett å slett bekymret for å miste enda flere, pga. høyt arbeidspress.
Men jeg tror nok ikke siste ord er sagt i den saken.
Klubben trenger bare litt tid for å bygge erfaring og pågangsmot fra både nye og gamle skyttere. Jeg har stor tro på at vi kan arrangere OCC igjen, en gang i fremtiden.

På vinterstid går klubben som regel i dvale. Pågangsmotet til medlemmene til å stå ute i surt vestlandsvær, er ikke akkurat noe å skrive hjem om. (meg selv inkludert)
Det tenkte jeg at jeg skulle prøve å gjøre noe med i år. Så jeg har startet med konseptet “klubbkveld” Går forsiktig ut til å begynne med, siste tirsdag i mnd.
Jeg setter en agenda for hver klubbkveld. basisøvelser, grep, rekylkontroll, hvordan planlegge gjennomføring av stager? Stagedesign.
Prøver å holde inspirasjonen til medlemmene oppe. Og det ser ut til å virke. Det kan faktisk være
flere medlemmer på disse kveldene ila vinteren, en det er på en vanlig treningsdag på sommeren…. Tror faktisk jeg skal ta hintet…. Og legge opp til mer organisert trening, sesongen gjennom. Jepp det skal jeg gjøre.
avslutningsvis vil jeg kopiere inn viktig tekst fra Erik i Hokksund… Beklager plagiatet, men det er så viktig at det må gjentas
“Imidlertid fordrer det at vi fortsatt har folk som er villig til å bruke av fritiden
sin for å bygge matchene. Det gjelder for så vidt alle i DSSN også; ønsker du å
skyte match så er det også greit å stille opp for egen klubb når det arrangeres
lokalt. Matchene blir nemlig ikke til gjennom magi, det må en del arbeid til…”

Jeg vil sende utfordringen videre til Jon Tellefsen i Greipstad Sportsskyttere.
Jeg jobbet/skjøt en Match der nede i sommer / høst. Kjempekult område. Gøy stager, og skikkelig morsomme folk å skyte match med. Der skal jeg definitivt tilbake igjen. Så jeg vil gjerne høre mer om planene til Greipstad.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d