IPSC General Assembly 2022

GA 2022 ble gjennomført 25. nov 2022. Det var en meget langt møte, som varte i nesten 12 timer. Til tross for det, måtte i praksis behandling av alle regelendringer utsettes til et ekstraordinært møte berammet til mars 2023. Det vil være en prosess i forkant av dette møte for å kunne innarbeide endringsforslag fra regionene. De eneste reglene som ble vedtatt var endelig godkjenning av Production Optics, utvidet prøvetid på 357Sig og en “Veteran” (70+) kategori.

Vitaly Kryuchin ble gjenvalg for 3 år som IPSC president med 52 stemmer mot Dimitrios Tzimas med 19 stemmer.

Vi ba om et møte med motkandidaten, og hadde private digitalt møte med han før han ankom Pattaya. Temaene var både rundt det som ble fremlagt på møte, samt hvilke syn vi delte rundt utfordringer og retningen IPSC bør ta fremover.

Norge ble spurt om å møte Vitaly før GA og vi fikk to gode møter på hans oppfordring. Det ble tatt opp flere ting bla. fornying av IROA , samt diskutert konstitusjonelle endringer og Level 4/5 match syklus. Våre forslag  støttet han offentlig i det han sendte ut før GA. Det fremkom også at sånn Kryuchin leser RDene slik at er det lite stemning for å bli en “Olympisk gren” gjennom Action Air, men at flertallet ønsker olympisk anerkjennelse (altså at IPSC er på listen til IOC på lik linje med andre forbund, uten at vi deltar direkte i lekene). 

Del av manifestet til Kryuchin før valg lover at IPSC skal ha mer fokus på fornying av IROA, samt at han ønsker å støtte en begrensning antall presidentperioder.

Mye av fokuset fra Presidentens rapport handlet om MISIA og at dette nå er et fullført og operativt opplegg. Det er i utgangspunktet Instruktør søylen i IPSC, mens IROA er RO søylen. Argumentasjon er at dette er nødvendig både for å utvikle nye regioner, samt at det i forhold til å bli en IOC anerkjent organisasjon må være på plass. Fra IROA ble det blant annet lovet å fjerne tier 2 slik at alle IROA får det samme om de blir valgt ut til matcher. 

Norge påpekte under behandlingen av regnskapet at vi ønsker at både MISIAs og IROAs kursinntekter/sponsorer, samt utgifter bør fremkomme av regnskapet slik at det er mulig å ta stilling til hvor mye av regionenes innbetalinger som bruke på disse to enhetene.

Nye regioner som ble tatt inn var Saudi Arabia, og provisional Bahrain, Egypt and Ghana.

Alle regelendringer blir det en åpen prosess på fram til ett ekstraordinært GA i mars. De eneste som ble behandlet er som nevnt over de som utgår 31. desember i år. PO ble endelig godkjent.

Norge stilte meget forberedt med hensyn på regelendring, og det ble jobbet intenst i forkant av GA. Dette er også trolig grunnen til at vi fikk tilgang på IPSC Presidenten, mange andre viktige spillere tidlig i prosessen.

Oppdateringer på mesterskap er at AustralAsian i Laos vurderes flyttet fra Okt 2023 til Okt 2024, samt at det er mulig å sende ammo til Hellas for EM. 

Avstemningene om diverse mesterskap endte opp med:

Handgun World Shoot 2025 : Sørafrika (Sep 2025)

European Shotgun Championship 2025: Ungarn

PanAm 2026: Aruba

PCC World Shoot 2023: Tjekkia (Okt 2023)

Neste GA blir i forbindelse med EM i Hellas.

Under eventuelt tok Ukraina opp en sak mot IPSC Russland angående noen oppslag på IPSC Russlands Offisielle FaceBook side. Det ble foreslått at dette skulle undersøkes, og om verifisert at det måtte få proporsjonale konsekvenser.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: