Nyhetsbrev September 2022

Dette er det første av forhåpentligvis mange i en fast rekke av nyhetsbrev i forbundet. Denne tradisjonen tar jeg med meg fra Redningsselskapet, der det var en fast tradisjon at det kom et slikt nyhetsbrev hver fredag. Brevet ble alltid avsluttet med å utfordre neste ukes bidragsyter. Vi begynner rolig, og starter med månedsbrev.

Oppfordrer med dette at månedens skribent forteller litt om seg selv, deler litt av sine tanker om sporten, og hva som skjer i deres kant av landet. Og husk å sende utfordringen videre til et annet medlem i DSSN,

Så her kommer nyhetsbrevet for September:

Martin og Simon Ravn

Jeg heter Simon Ravn. Er lykkelig gift med Christel Ravn, og sammen har vi to barn; Sofie på 15år, og Martin på 12 år. Han er også dynamisk skytter. Vi bor på Askøy, like utenfor Bergen sentrum. Her bor vi på en gård, og det er nok derfor jeg allerede som syvåring fikk interessen for skyting og jakt. Jeg har vært innom DFS og miniatyrskyting, Forsvaret, NJFF hagleskyting og FITASC sporting før jeg endte opp i DSSN og dynamisk sportsskyting. Både som skytter og RO.

Jeg har en tendens til å ta på meg frivillige verv, og skytingen er intet unntak. Jeg er medlem i to klubber som driver med dynamisk skyting; Bergen Sportskytterklubb (BSK) der jeg er sekretær, og Kvam pistolklubb der jeg er leder for dynamisk-gruppen. Jeg er også styremedlem og sekretær i DSSN. Og det er i den forbindelse jeg tenkte at et nyhetsbrev kunne være en bra ting for forbundet. I en hektisk hverdag er det ofte to ting som blir nedprioritert; informasjon og kommunikasjon.

Som nyvalgt styremedlem i DSSN i Mars, hadde jeg store ambisjoner om å få ut mer informasjon til forbundets 72 klubber og 3787 medlemmer. Dessverre strekker ikke alltid tiden til, men dette er ihvertfall begynnelsen.

Tiden har gått i rekordfart i de seks månedene, og mellom skyting og jobbing på 24 matcher, hvorav åtte av dem har vært utenlands matcher, har jeg også fått tid til å delta på seks webmøter og to fysiske arbeidsmøter for styret i DSSN. 

Det er ikke så mange revolusjonerende nyheter å komme med fra styrets arbeid hittil i år. -Vi arbeider med å få til en avtale på innkjøp av noen sett med elektroniske skiver for utprøving. -Vi ser nå igjen på mulighetene for å få tak i stål målene som vi dessverre måtte legge på is pga høye stålpriser tidligere i år. -Det jobbes med strategier for å få lov til å bruke blyhagl for hagle-programmet. -Og ikke minst, så arbeides det en god del med revidering av forbundets vedtekter. Og selvfølgelig en del trivielle ting som går på daglig drift av DSSN og forespørsler fra medlemmer. Fortsett gjerne å sende e-post til post(a)dssn.no hvis du lurer på noe så skal jeg svare etter beste evne, eller ihvertfall sende spørsmålet videre til noen som kan svare:-)

Et lite hjertesukk helt på tampen: Dynamisk sportsskyting er en utrolig kjekk sport og hobby for oss alle. Det å treffe gamle og nye venner (pun intended) på matcher rundt omkring er utrolig kjekt. I stort sett alle tilfeller har samtlige en god tone, og latteren sitter løst både på match, og på campingen om kveldene. Dette er derfor jeg og de mange hundre andre skyttere, funksjonærer og RO’er reiser på match etter match, år etter år.  Ta vare på den gode stemningen i sporten vår, også når man beveger seg over på sosiale medier. Kardemommeloven er et godt utgangspunkt, og det Confucius sa for rundt 2500 år siden gjelder fremdeles den dag idag; “Alt hva dere vil at andre skal gjøre mot dere, skal dere også gjøre mot dem”. Vi er 3787 medlemmer, og det er vi som alle har et felles ansvar for å inkludere og sørge for et godt klima på trening og match, såvel som i cyberspace.

På det siste stevnet jeg jobbet; Hammock Hill Grand Prix for knappe to uker siden, så ble jeg bedre kjent med en kar fra Hålogaland Dynamiske Pistolklubb. Utrolig trivelig type. Herved går utfordringen videre til Lars-Einar Kjøren som skal skrive nyhetsbrevet for Oktober.

Takk for meg:-)

Mvh Simon

%d bloggere liker dette: